Waarom een back-up in de cloud beter is dan een lokale back-up

Waarom een back-up in de cloud beter is dan een lokale back-up

In ieder bedrijf worden er belangrijke bestanden opgeslagen op computers. Het is alleen niet altijd handig om te allen tijde bij de belangrijke bestanden te kunnen. Ook wanneer zich onverhoopt een crash voordoet, is het wel zo prettig om een back-up te hebben, voordat u alles kwijt bent. Het maken van back-ups op grote schaal valt in principe onder netwerkbeheer en systeembeheer. Heeft u geen inhouse netwerk- of systeembeheerder, dan kunt u het natuurlijk altijd uitbesteden. Vroeger werd alles lokaal opgeslagen, maar dat is tegenwoordig natuurlijk niet meer nodig. We vertellen u graag waarom een back-up in de cloud beter is dan een lokale back-up, en hoe dit precies in zijn werk gaat.

Verschillende soorten back-ups

Er zijn verschillende soorten back-ups. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat voor soort back-up u wil maken, want dit kan invloed hebben op het soort soft- en hardware dat u daarvoor nodig hebt. Dit zijn de meest voorkomende soorten back-ups:

  • Een gedeeltelijke back-up, waarbij u dus geen back-up maakt van al uw bestanden maar alleen van een aantal belangrijke.
  • Een incrementele back-up, waarbij eerst een volledige back-up van al uw bestanden gemaakt wordt en daarna elke wijziging apart wordt opgeslagen. De wijzigingen overschrijven elkaar dus niet. Wanneer u uw PC dus weer terug wil zetten, heeft u de volledige back-up nodig en daarbij ook alle bestanden met wijzigingen.
  • Een differentiële back-up, waarbij ook eerst een volledige back-up gemaakt wordt maar waarna alle wijzigingen daarna in één bestand worde opgeslagen. Wanneer u uw PC dus terug wil zetten is de eerste, volledige back-up nodig en de laatst gemaakte gedeeltelijke back-up met daarin alle wijzigingen.

De voordelen van een back-up maken in de cloud

Het is natuurlijk mogelijk om uw back-up lokaal op te slaan, en er zijn ook zeker bedrijven die dat nog doen. Vaak is dit wel in combinatie met een back-up in de cloud, zodat er verschillende mogelijkheden zijn om bij de back-up te kunnen. Back-ups in de cloud hebben veel voordelen tegenover handmatig een back-up maken en deze lokaal op te slaan:

  • Back-ups in de cloud verlopen automatisch volgens schema, waardoor u er zelf niet meer aan hoeft te denken. U kunt zelf de uitvoerfrequentie van de back-up instellen.
  • Al uw data wordt extern opgeslagen, wat diverse gevaren elimineert.
  • Al uw data is continu en direct beschikbaar. Treedt er dataverlies op, dan kunt u er zo weer bij.
  • Ook is het erg veilig; een puntje waar sommige bedrijven nog wel eens aan twijfelen. De data wordt versleuteld, er is een beveiligde internetverbinding (SSL) en uw data wordt opgeslagen in een beveiligd datacenter, zodat alleen uzelf bij uw data kan.
  • U betaalt een vast bedrag per maand en hoeft geen investering te doen in hard- of software

Het is belangrijk dat u dan kiest voor gerenommeerde bedrijven met een goede reputatie op het gebied van online back-ups, zodat u zeker weet dat het veilig gebeurt. Lees altijd de kleine lettertjes van het contract. U kunt DvD-ict inschakelen voor het onderbrengen van uw online back-up, die vervolgens binnen Nederland geëncrypt wordt opgeslagen. Neem voor meer informatie gerust eens contact met ons op!

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn