Zo voorkom je een computercrash

Zo voorkom je een computercrash

Wij helpen bedrijven met het aanleggen van gehele ICT infrastructuren of het oplossen van complexe IT problemen waarmee een volledige systeemcrash voorkomen kan worden. U kunt netwerkbeheer en systeembeheer aan ons uitbesteden, of ons inschakelen voor ICT detachering. Toch kunnen de computers op kantoor nog steeds crashen. De oorzaak hiervan ligt vaak bij slecht onderhoud, wat op de computer toch echt door de medewerker zelf gedaan moet worden. Daarom geven we je hier de beste tips om een computercrash te voorkomen; want dat is minstens zo belangrijk!

Hoe voorkom je een systeemcrash?

Er zijn gelukkig heel veel dingen die je zelf kan doen om een systeemcrash te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om alle programma’s waar je vaak mee werkt, regelmatig te updaten. In ieder geval wanneer het programma daarom vraagt. Dit geldt ook voor je antivirusprogramma, erg belangrijk! Daarnaast kun je de volgende dingen doen om een systeemcrash te voorkomen:

  • Zet onbelangrijke programma’s uit. Des te langer je je computer gebruikt, des te meer programma’s er natuurlijk ook op komen te staan. De computer start veel van deze programma’s ook op wanneer de computer opgestart wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de processor teveel belast wordt. Kies ervoor om alleen de programma’s op te starten die je echt nodig hebt.
  • Maak regelmatig een back-up. Sla deze back-up vervolgens niet op op je computer, maar op een externe harde schijf of in de cloud.
  • Wees alert op phishing mails en open nooit een bijlage van een afzender die je niet kent
  • Houd je computer schoon. En dan bedoelen we niet alleen op het gebied van bestanden en programma’s, maar juist op het gebied van stof! Stof zorgt ervoor dat de processor zwaarder belast wordt en deze warmer wordt, waardoor de ventilator weer harder moet werken. Ook de ventilator kan vol raken met stof en wanneer de computer niet goed gekoeld wordt, kan deze crashen.
  • Voer regelmatig een defragmentatie van je harde schijf uit. Let hierbij wel op, SSD schijven hoeven en mogen niet gedefragmenteerd worden.
  • Verwijder regelmatig de cookies.
  • Verwijder regelmatig alle onbelangrijke bestanden en programma’s en voorkom dat je harde schijf vol raakt.

Een systeembeheerder inschakelen om systeemcrashes te voorkomen of te verhelpen

Hoe goed je zelf ook je computer onderhoudt of hoe goed je ervoor probeert te zorgen dat je medewerkers dit allemaal doen, een crash kan zich nog steeds voordoen. Het is daarom verstandig om een systeembeheerder zoals DvD-ict in te schakelen. Wanneer een systeemcrash zich voordoet kun je ons direct inschakelen om dit te verhelpen. Maar beter is het natuurlijk nog om de crash te voorkomen door het onderhoud aan al je PC’s centraal te laten regelen door je systeembeheerder. Zo is de kans op een crash vele malen kleiner en kun je veilig verder werken. Ook een systeembeheerder nodig? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076-8501663 of door het contactformulier in te vullen.

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn