Zijn de computers op uw kantoor goed beveiligd?

Zijn de computers op uw kantoor goed beveiligd?

Het is erg belangrijk om de computers op uw kantoor goed te beveiligen. Maar als u niet precies weet hoe dat moet en u geen IT’ers in dienst hebt, hoe weet u dan zeker of de computers op uw kantoor goed beveiligd zijn? Ik vertel u graag meer over computerbeveiliging zodat ook uw computers goed beschermd zijn.

Kies voor een veilig en up-to-date besturingssysteem

Eén van de belangrijkste basispunten op het gebied van computerbeveiliging is het juiste besturingssysteem. Het meest gebruikte besturingssysteem is gelukkig ook gelijk een van de meest veilige, namelijk Windows. Wanneer u een recent Windows besturingssysteem hebt, is de veilige basis dus al gelegd. Het is hierbij erg belangrijk dat het besturingssysteem ook up-to-date blijft. Via de instellingen van uw systeem kunt u ervoor kiezen om alle updates automatisch te installeren, zodat u zeker weet dat u altijd met de meest recente en dus meest veilige versie van uw besturingssysteem werkt.

Goede antivirussoftware installeren

Bij computerbeveiliging denkt u natuurlijk meteen aan antivirussoftware. Maar het kan erg lastig zijn om de juiste software te kiezen. Kies hierbij altijd voor gerenommeerde software. In de nieuwe Windows 10 zit al extra beveiliging, genaamd Windows Defender. Echter fungeert dit echt als basisbeveiliging en is dit, zeker op kantoor, geen goede of volledige beveiliging van de computer. Windows Firewall biedt daarnaast goede beveiliging naast Windows Defender. Mocht u toch graag extra beveiliging hebben, dan zijn er diverse mogelijkheden.

Geef niet iedereen een administrator account

Ja, het is handig wanneer medewerkers zelf software kunnen downloaden, maar op deze manier komen ook de meeste virussen binnen. Het is daarom slim om onderscheid te maken tussen administrator accounts en standaard accounts. Via het configuratiescherm kunt u gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen. Hier kunt u kiezen welke gebruiker administrator rechten heeft en welke niet.

Een goed wachtwoord kiezen en bewaren

Wachtwoorden zijn natuurlijk erg belangrijk. Het zal u misschien niet verbazen; veel mensen kiezen een veel te makkelijk wachtwoord. Het is belangrijk om een wachtwoord te kiezen dat hoofdletters en kleine letters afwisselt, in combinatie met leestekens en cijfers. Wanneer er een goed wachtwoord gekozen is, is het belangrijk om alle wachtwoorden veilig te bewaren. Er zijn nog teveel mensen die gewoon een post-it op de computer plakken met daarop alle wachtwoorden; niet echt veilig natuurlijk. Hier zijn verschillende oplossingen voor, zoals het gebruiken van een programma als Keepass. Hierin kunt u veilig al uw wachtwoorden opslaan.

U kunt nog veel meer doen om uw computers goed te beveiligen. Wilt u daar graag meer over weten, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging.

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn