Goed serveronderhoud is essentieel

Goed serveronderhoud is essentieel

In een groot bedrijf bevindt zich natuurlijk een grote server. Goed serverhoud is hier essentieel; zo kunnen ernstige lekken voorkomen worden en is de kans op misbruik door kwaadwillende mensen een stuk kleiner. Ook zorgt goed serveronderhoud ervoor dat alles blijft draaien en naar behoren blijft functioneren. Maar goed serveronderhoud; hoe doet u dat?

Uw server up-to-date houden

Het belangrijkste onderhoud van serveronderhoud is het up-to-date houden van uw server. Het is erg belangrijk dat uw server steeds draait op de meest up-to-date versie. De meest up-to-date versie bevat namelijk de laatste veiligheidsmaatregelen en vaak zijn hierin de bugs die wellicht in de vorige versies zaten al opgelost. Ook kan het gebeuren dat uw server straks de oudere versies niet meer ondersteunt en daardoor niet meer werkt.

Uw server goed beveiligen

We schreven al eerder over goede beveiliging van uw computers, maar goede beveiliging van uw servers gaat nog een stapje verder. De beveiliging van uw server is dan ook een erg belangrijk deel van serveronderhoud. U kunt de volgende stappen uitvoeren om uw server goed te beveiligen:

  • Het afschermen van diverse poorten in de firewall. De firewall wordt bij de oplevering van uw server ge├»nstalleerd. Hierin staan alle onnodige poorten dicht en biedt het de basisbeveiliging die u nodig hebt. Toch kan er nog wat extra veiligheid ingebouwd worden. Er wordt door hackers vaak gebruik gemaakt van SSH en FTP. Deze services kunnen ook afgeschremd worden, met elke willekeurige poort op de server. Zo kunt u deze poorten ook afschermen voor specifieke IP-adressen. Wanneer u de poort voor meerdere IP-adressen beschikbaar wilt stellen, is dat mogelijk omdat een poort meerdere keren gedefinieerd kan worden.
  • Draait de website van uw bedrijf op uw server? Ook dat kan een gevoelig punt zijn voor de server. We werken tegenwoordig allemaal met handige CMS systemen, die het bijhouden van een website heel toegankelijk maken. Echter zorgt dit er ook voor dat ze makkelijk gehackt kunnen worden. Hierbij is het dus ook belangrijk om het CMS goed up-to-date te houden, net als de plug-ins die hierop ge├»nstalleerd zijn.

 

Systeembeheer en netwerkbeheer

Het is zeker te begrijpen wanneer u niet veel verstand heeft van servers en het beveiligen en onderhouden ervan. Daarom is het belangrijk om een systeembeheerder of netwerkbeheerder in te schakelen. U kunt zelf iemand aannemen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze IT detachering. Met veel ervaring op het gebied van systeembeheer en netwerkbeheer zorgen we er graag voor dat alles bij u op rolletjes loopt en dat uw server goed onderhouden en up-to-date is.

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn