Wifi aanleggen op een groot terrein: zo werkt het

Wifi aanleggen op een groot terrein: zo werkt het

Of het nu gaat om een camping, een loods of kantoor; het wordt steeds belangrijker om overal goede wifi te hebben. Op een klein kantoor of in huis is dat nog niet zo moeilijk en kun je in onze ultieme gids voor wifiproblemen kijken wanneer zich problemen voordoen. Maar bij een groot terrein, wordt wifi aanleggen een grotere uitdaging. DvD-ict staat voor je klaar en vertelt je in dit artikel hoe het aanleggen van wifi op een groot terrein in zijn werk gaat. 

Managed wifi aanleggen op een groot terrein

Op een groot terrein wordt vaak gebruik gemaakt van wifi masten. Deze masten kunnen verbonden worden met access points, waardoor deze de wifi over het hele terrein kunnen verspreiden. Er moet dan ook gekozen worden voor een netwerk wat passend is, wat ervoor zorgt dat je niet alleen verbinding hebt over het hele terrein, maar dat er ook voldoende capaciteit is. Een manier om dit onder controle te houden en om de investering in betere wifi je grote terrein terug te verdienen, is om tickets te verkopen voor toegang. Op veel campings en vakantieparken zie je het al; mensen kopen codes om toegang te krijgen op het wifinetwerk. Let erop dat je de juiste antennes aanschaft, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor buiten. 

Zakelijke wifi oplossingen met een professioneel netwerk

Niet alleen op campings en vakantieparken is behoefte aan een sterk wifi netwerk wat over het hele terrein verspreid wordt, ook op kantoor is dit vaak nodig. Er wordt steeds meer flexibel gewerkt; op steeds minder kantoren hebben medewerkers vaste plekken. Natuurlijk kun je werken met netwerkkabels, maar dat is niet altijd even handig. Wanneer je een kantoortuin hebt, is het belangrijk dat er goede zakelijke wifi oplossingen komen met een professioneel netwerk. Ook dat is te regelen met meerdere access points. Maak ook altijd een verschil tussen een gastnetwerk en een netwerk voor medewerkers. Sommige bedrijven kiezen er ook voor om onderscheid te maken tussen afdelingen, om te voorkomen dat het wifinetwerk overbelast raakt. 

Advies nodig op het gebied van managed wifi? 

Wil je meer weten over het aanleggen van wifi op een groot terrein of over professionele, zakelijke wifi oplossingen? DvD-ict denkt graag met je mee en zorgen ervoor dat jij altijd een sterke verbinding hebt. Zo haal je het maximale uit je bedrijf! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn