Voordelen van zakelijk systeembeheer

Voordelen van zakelijk systeembeheer

In ieder bedrijf is het noodzakelijk om regelmatig ICT systemen te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat programma’s snel blijven werken en dat virussen en malware geen kans maken. Veel ondernemers zijn continu druk met hun onderneming en dan kan systeembeheer er nog wel eens bij inschieten. In deze blog leest u meer over zakelijk systeembeheer en waarom het aantrekkelijk is om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde partij.

Waar draait systeembeheer om

Net zoals een auto jaarlijks een APK nodig heeft, is dat voor ICT-systemen niet anders. Voor veel bedrijven is de grootste kostenpost personeel. U wilt daarom dat uw personeel goed functioneert en de juiste ondersteuning krijgt om werkzaamheden uit te voeren. Systeembeheer zorgt ervoor dat de systemen waarmee gewerkt worden, optimaal functioneren en dat u en uw personeel zo productief mogelijk kan zijn. Daarnaast zorgt periodiek systeemonderhoud ervoor dat er minder storingen zijn en dat dataverlies tegen wordt gegaan. Dit zijn namelijk kostenposten die uw onderneming indirect (veel) geld kunnen kosten, wanneer er niet regelmatig onderhoud heeft plaatsgevonden. 

Redenen om systeembeheer uit te besteden

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het aantrekkelijk kan zijn om uw zakelijke systeembeheer uit te besteden:

 • U bespaart kosten.
  U heeft minder kosten, doordat u niet hoeft te investeren in eigen IT-beheerders. 
 • U hebt altijd recente backups, updates en een snel werkend systeem
  Door je systeembeheer uit te besteden aan DvD-ICT ben je altijd verzekerd van een snel werkend systeem. Wij zorgen er ook voor dat er regelmatig backups worden gemaakt en dat updates geïnstalleerd worden. Hierdoor werkt je systeem snel en is het altijd up to date.
 • Er is 24/7 een gespecialiseerde partij betrokken bij uw ICT-systeem.
  Mocht zich ooit een systeemcrash voordoen, de server niet goed bereikbaar zijn of zich een ander technisch probleem voordoen, dan kunt u altijd terecht bij DvD-ICT. Zeker wanneer er snel geschakeld moet worden, is het fijn dat er korte lijntjes zijn en dat er direct ingegrepen kan worden.
 • U heeft meer tijd voor uw core-business.
  De tijd die u zelf niet hoeft te steken in het beveiligen en up-to-date houden van uw ICT-systemen, kunt u besteden aan uw core-business! 
 • Gebrek aan monitoring kan grote gevolgen hebben.
  We schreven al eerder over het belang van netwerk monitoring. Wanneer het netwerk goed gemonitord wordt, worden problemen bijvoorbeeld eerder gedetecteerd. Wanneer er geen netwerkbeheerder aanwezig is, worden problemen pas geconstateerd wanneer het al te laat is en zich al storingen voordoen. Zonder netwerkbeheerder is en geen grip op het netwerk en zullen andere mensen in het bedrijf dit misschien moeten overnemen, waardoor ander werk weer blijft liggen.
 • Iemand aanwezig om problemen op te lossen.
  Wanneer zich grote problemen voordoen, denk bijvoorbeeld aan cyberaanvallen of andere desastreuze problemen, is er niemand aanwezig die deze problemen kan aanpakken. Wanneer het netwerk gemonitord zou worden, zouden deze problemen waarschijnlijk al eerder ontdekt worden en had er iets aan gedaan kunnen worden voordat er grote storingen zouden ontstaan. Maar ook wanneer het internet of de telefoonlijn er bijvoorbeeld uit ligt en er is niemand aanwezig die er verstand van heeft en dit op kan lossen, heeft u al snel een probleem en kost het u dit veel tijd en geld. 

Meer weten over systeembeheer uitbesteden?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt kiezen voor periodiek onderhoud en volledig onderhoud. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor diensten op het gebied van netwerkbeheer, ICT detachering, VoIP, online werken in de cloud en reparaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn