Het belang van netwerk monitoring

Het belang van netwerk monitoring

Netwerk monitoring is van groot belang voor het blijven draaien van uw bedrijf. Veel organisaties staan daar niet bij stil en komen daar pas achter wanneer zich een grote crash of virus voordoet. Goede netwerk monitoring kan dit voorkomen en dat gaat verder dan regelmatig controleren of uw firewall of internet het nog doet. Wij leggen u graag uit wat het belang is van netwerk monitoring en wat daar allemaal bij komt kijken.

Redenen voor een investering in netwerk monitoring

Eigenlijk zouden we hier niet eens redenen voor op hoeven te noemen, want netwerkbeheer is gewoon erg belangrijk voor het goed blijven draaien van uw bedrijf. Een goed draaiend netwerk wordt nog te vaak voor lief genomen. Wanneer uw webshop ineens uit de lucht is over cloudomgeving onbereikbaar blijkt, wordt het allemaal toch een stuk lastiger en komt u erachter dat uw bedrijf toch erg afhankelijk is van verbindingen en netwerken.

Problemen eerder detecteren

Wanneer u niet investeert in netwerk monitoring, zullen deze problemen zich voor blijven doen. U ontdekt de problemen pas wanneer de eindgebruiker ze constateert, zoals trage pc’s en verbindingen of storingen op telefoonlijnen. Dan is het natuurlijk al te laat. Met netwerk monitoring worden deze potentiële problemen al veel eerder ontdekt.

Foutgevoeligheid wordt verlaagd

De netwerk monitor fungeert eigenlijk als detective. Zo worden potentiële problemen gedetecteerd, maar worden ook fouten opgespoord. Wanneer protocollen bijvoorbeeld niet op elkaar aansluiten of wanneer data verloren gaat, wordt dat geregistreerd door de netwerkmonitor. Zo werkt u niet nog lang door met een systeem waar een fout in zit, maar kan er direct actie ondernomen worden om de fouten op te lossen en het niet te laten escaleren.

Grip op het netwerk houden

Wanneer er niet aan netwerk monitoring gedaan wordt, is er ook geen grip op het netwerk. Door het netwerk goed te onderhouden kunnen fouten en storingen voorkomen of op tijd verholpen worden en kunt u kosten van veraf aan zien komen. Door netwerk monitoring kunt u ook zorgen voor balans in het netwerk zodat de belangrijkste zaken voor het bedrijf voorrang krijgen en u dus grip op het netwerk krijgt.

Netwerk monitoring: hoe dan?

Oke, dus netwerk monitoring is wel degelijk belangrijk voor uw bedrijf. Maar hoe pakt u dat aan? Er zijn heel veel programma’s en software die uw netwerk monitoren. Maar dan moet u nog wel weten hoe u de resultaten van deze software moet lezen en interpreteren en hoe potentiële problemen opgelost moeten worden. Wanneer u geen specialisten in dienst hebt, kunt u netwerkbeheer ook uitbesteden, bijvoorbeeld door DvD-ict. Ook voor verschillende projecten kunt u ons inschakelen, door middel van ICT detachering. Zo heeft u altijd een ICT specialist binnen handbereik die uw netwerk kan monitoren en eventuele problemen kan oplossen!

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn