Zo maakt u uw computer sneller

Zo maakt u uw computer sneller

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Uw laptop of computer is nog maar drie jaren oud en u merkt nu al dat deze langzamer wordt. Dat is heel goed mogelijk. Zeker als u dagelijks gebruik maakt van uw laptop of pc. Het is namelijk logisch dat u bestanden opslaat, gebruik maakt van internet en dat u er diverse programma’s op heeft geïnstalleerd. Om na zo’n korte tijd meteen weer een nieuwe computer aan te schaffen, is natuurlijk een beetje veel van het goede, dan blijft u bezig. Het is bovendien ook redelijk prijzig als u telkens een nieuw apparaat zou moeten kopen. Gelukkig is er een goedkopere en makkelijkere manier om uw huidige computer sneller te maken. Hoe? Dat leggen we u hieronder uit. [/vc_column_text][qodef_blockquote text=”A slow computer has a negative effect on efficiency, productivity and income. – Nica Mandigma”][vc_column_text]

Vervang uw harde schijf voor een SSD

Uw computer sneller maken is makkelijker dan u denkt. U kunt simpelweg de harde schijf laten vervangen door een SSD. De harde schijf is een draaiende schijf waar uw bestanden staan opgeslagen. Hoe meer bestanden en programma’s u op uw computer heeft staan, hoe langzamer deze schijf wordt. Hoe dat komt? De harde schijf draait rond en telkens als u iets op wilt slaan, moet deze zoeken naar een plekje waar hij het weg kan zetten. Ook als u iets op wilt starten moet de schijf zoeken naar het bestand, zodat het programma geopend kan worden. Dus u begrijpt dat hoe voller uw computer staat, hoe langzamer uw computer wordt. Nu kunt u zelf uw computer op gaan schonen en dit zal ook wel even helpen, maar binnen no-time bent u weer terug bij af. Met een SSD heeft u hier geen last van. Deze vervangende schijf heeft alles van A tot Z op een rijtje en hoeft niet eerst te zoeken naar programma’s of plek voor bestanden. Uw harde schijf vervangen is een logische en goedkope tussenstap. U hoeft nog geen nieuwe laptop of computer te kopen en qua snelheid is uw computer weer zo goed als nieuw.

Voordelen van SSD

Een SSD kent erg veel voordelen. In eerste instantie wordt uw computer of laptop er natuurlijk veel sneller van, wel 10 tot 20 keer sneller zelfs. Dat is echter nog niet alles, een SSD schijf beschikt ook over de volgende voordelen:

[qodef_unordered_list style=”circle” animate=”no” font_weight=””]

  • u behoudt al uw oude programma’s en bestanden;
  • geheugen kan aangepast worden naar het gebruik;
  • stuk goedkoper dan een nieuwe laptop of computer aanschaffen;
  • het kan dezelfde dag nog gerepareerd worden;
  • het heeft een lange levensduur.

[/qodef_unordered_list]

Brengt u uw laptop of pc in het begin van de dag langs, dan is deze aan het einde van de dag al klaar. U hoeft uw computer dus nooit langer dan één dag te missen.

Uw eigen bestanden behouden

Bij DvD-ict maken we een kloon van uw huidige harde schijf en zetten deze over op de SSD. Zo behoudt u al uw bestanden en programma’s. Het is namelijk hartstikke vervelend als u uw bestanden kwijt bent en u alles weer opnieuw moet gaan installeren. Als u uw computer of laptop op komt halen, dan weet u zeker dat alles er nog op staat, inclusief alle instellingen en data. Wij werken enkel met A-merken en verzekeren u dan ook van kwaliteit. Dat is zelfs nog beter dan een nieuwe computer of laptop kopen! Het enige dat u niet moet doen met een SSD schijf, is deze defragmenteren. Bij een harde schijf wordt dit wel vaak gedaan om alles op een rijtje te zetten. Een SSD heeft alle programma’s en bestanden al op een rijtje staan en hoeft niks op te zoeken. Daarom is het niet verstandig om deze te defragmenteren. Doet u dit wel, dan wordt de levensduur van de SSD onnodig beperkt.

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Twitter
LinkedIn