De 5 meest voorkomende IT ergernissen op kantoor
ICT-bedrijf tilburg

De 5 meest voorkomende IT ergernissen op kantoor

Op kantoor kun je soms flink gefrustreerd raken door verschillende ICT-problemen. Je kent het wel: die momenten waarop je computer niet meewerkt of het netwerk tegen lijkt te werken. Het opstarten van programma’s duurt eindeloos lang en je kostbare tijd glipt als zand door je vingers. Maar mogelijk is er een oplossing. In dit artikel bespreken we de 5 meest voorkomende kantoorergernissen op het gebied van ICT en laten we zien hoe onze verschillende diensten jouw organisatie soepel en efficiënt kunnen laten draaien.

Ergernis 1: Trage computers die je tijd opslokkenirritatie computer

We kennen allemaal die momenten waarop je de computer opstart en meteen merkt dat hij trager is dan normaal. Het openen van programma’s duurt eeuwen en je vraagt je af waarom je kostbare tijd verloren gaat aan een trage computer. Simpelweg wat foto’s of programma’s verwijderen lijkt niets uit te halen. Eerlijk gezegd ben je dan vaak al te laat voor een snelle oplossing.

 

Optimaal werkplekbeheer zorgt ervoor dat jouw computers altijd optimaal presteren. Wat kun je zoal doen?

  1. Wees kritisch. welke bestanden en programma’s zijn essentieel om op je computer te hebben staan? Heb je ze niet nodig? Verwijder ze.
  2. Verwijder tijdelijke bestanden en je cachegegevens. Hier zijn handige tools voor, maar wees hier ook kritisch op. Opruim-tools zijn vaak ook grote troepmakers.
  3. Schakel onnodige opstartprogramma’s uit. Vaak kun je in de instellingen aangeven welke programma’s automatisch starten. Hoe minder programma’s direct opstarten, hoe sneller de computer klaar is met opstarten.
  4. Voer regelmatig updates en patches uit. Een nieuwe update komt niet altijd uit, maar plan hem dan ‘s nachts in zodat je ‘s ochtends kunt starten met de nieuwe update.
  5. Wees alert op virussen. Scan je computer regelmatig op virussen. Malware en virussen vertragen je computer en kunnen voor nog grotere problemen zorgen.

Werkt dit niet? Dan kun je mogelijk denken om nieuwe hardware te kopen, zoals meer RAM-geheugen of een upgrade naar een SSD.

Ergernis 2: Vastlopende of crashende systemen

Daar zit je dan, helemaal in de flow van je werk, wanneer plotseling je systeem vastloopt of zelfs crasht. Je verliest kostbare tijd en je concentratie wordt flink verstoord. Heb je niets opgeslagen? Dan ben je vaak al je werk kwijt.

Met goed systeembeheer zorg je ervoor dat jouw systemen stabiel en betrouwbaar blijven. Vaak vraag je hier een externe partij voor die geavanceerde updates en patches uitvoert en die zorgt voor een solide beveiligingsinfrastructuur. Daarnaast voeren zij voor automatische online back-ups zodat de schade beperkt blijft bij een grote crash. Tot slot kan een externe partij kritisch kijken naar je hardware. Is je ventilatie goed? Passen de geïnstalleerde componenten bij elkaar?

Ergernis 3: Traag netwerk

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je een belangrijk bestand wilt delen met een collega of dat je met meerdere collega’s een videomeeting ingaat. Maar in plaats daarvan word je geconfronteerd met een traag en onstabiel netwerk dat je communicatie belemmert. Hoe zorg je ervoor dat je grote bestanden kunt delen en tegelijkertijd een videomeeting kunt starten?

Met netwerkbeheer zorg je ervoor dat je altijd kunt vertrouwen op een snel en stabiel netwerk. Bij DvD-ICT kijken we kritisch naar je apparatuur, je instellingen en naar de verbonden apparaten. Waar nodig optimaliseren we je bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld met een nieuwere router. Kun je computers met de netwerkkabel aansluiten op het internet? Dan is dit vaak een effectieve quick win. Is er toch een trage verbinding? Dan kun je altijd contact opnemen.

Ergernis 4: Het verlies van belangrijke gegevens door gebrekkige back-ups

ergernissen-IT

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt uren of zelfs dagenlang gewerkt aan een belangrijk project en dan crasht je computer plotseling. Je beseft dat je geen recente back-up hebt en de paniek slaat toe.

Met online back-up oplossingen zorg je ervoor dat jouw belangrijke gegevens veilig worden opgeslagen in de cloud. Geen zorgen meer over dataverlies. Als externe partij kan DvD-ICT je adviseren welke cloud-oplossing het beste werkt. Voor grotere partijen is het ook mogelijk om een eigen back-up server aan te schaffen.

Ergernis 5: Onverwachte complexe IT-zaken waar je geen zin in hebt

Vaak komen belangrijke, complexe meldingen onverwacht. Je probeert het probleem zelf op te lossen, maar je merkt al snel dat het je alleen maar meer tijd en frustratie kost. Via fora lees je verschillende oplossingen, maar die komen niet overeen met jouw situatie. En jij heb nog een deadline af te ronden vandaag.

IT is een vak apart. Waar wij geen verstand hebben van jouw expertise, zo zijn jouw IT-zaken vaak niet op te lossen met ctrl-alt-delete. Met onze ervaring weten we IT-problemen vaak snel op te lossen, maar liever voorkomen we deze problemen. Door peridiek onderhoud uit te voeren, voorkom je de grootste IT-frustraties.

Neem contact met ons op en ervaar het verschil

Ben je benieuwd of de IT-ergernissen bij jou op kantoor verdwijnen? Daag ons uit en neem contact met ons op. We plannen graag een vrijblijvend gesprek waarin we jouw wensen (en ergernissen) bespreken. Vul het contactformulier in op onze website of bel naar 076-8501663.

Facebook
Twitter
LinkedIn