Zo krijg je een optimaal thuisnetwerk

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Zo krijg je een optimaal thuisnetwerk

Het is natuurlijk wel zo prettig om thuis optimaal gebruik te kunnen maken van je internetverbinding, zonder storingen of andere vervelende bijkomstigheden. Maar wat is een thuisnetwerk precies? Hoe kun je een thuisnetwerk maken en hoe werkt het? Dat is niet zo moeilijk. Hoewel ieder thuisnetwerk er anders uitziet, is de basis overal hetzelfde. Een thuisnetwerk bestaat uit een modem, router en een switch. Als je je dus afvraagt: “wat heb ik nodig voor een thuisnetwerk?” dan zijn het deze drie dingen (die vaak in één kastje zitten).

Hoe werkt een thuisnetwerk?

Een thuisnetwerk heb je dus nodig om je PC te verbinden met internet, maar heb je ook nodig om je PC met een andere PC in huis te kunnen verbinden. Dit is best ingewikkeld, daarom zijn er wereldwijd afspraken gemaakt. Hier moet iedere hard- en softwarefabrikant zich aan houden. Doordat fabrikanten zich aan deze afspraken houden, kunnen alle merken netwerkapparatuur met elkaar gekoppeld worden.

Tips voor een uitstekend werkend thuisnetwerk

Als je vaak storingen ondervindt en hier minder vaak last van wil hebben, kun je ervoor kiezen om een bedrade verbinding aan te leggen. Een bedrade verbinding werkt namelijk altijd beter dan een draadloze verbinding. Echter zitten hier natuurlijk ook nadelen aan. Zo moet je je laptop bijvoorbeeld altijd aan een netwerkkabel hebben hangen, en dat is natuurlijk niet zo handig. Het is aan te raden om alleen gebruik te maken van wifi als het uiterst onpraktisch of zelfs onmogelijk is om met een netwerkkabel te werken. In veel gevallen werkt wifi gewoon prima, maar het kan zo zijn dat je wat problemen ondervindt. Gelukkig kun je op veel verschillende manieren wifi problemen oplossen. De allerbeste oplossing is om het wifi-toegangspunt fysiek te verplaatsen. Vaak wordt het signaal namelijk verstoord door meubels of apparatuur in huis. Een centrale plek in je woning is eigenlijk het beste. Dit gaat soms alleen lastig, omdat vaak de modem en router in één kastje zitten. Het is namelijk het beste om je modem zo dicht mogelijk bij de plek waar de internetverbinding je huis binnenkomt te zetten, en je wifi router op een centrale plek in de woning.

Andere opties voor een beter netwerk

Er zijn nog andere dingen die je kunt proberen om een beter thuisnetwerk te creëren. Zo kun je kiezen voor een USB-dongel. Je kunt er een kopen en deze aansluiten via een USB-verlengkabel. Zo heb je een soort mobiele wifi-antenne en is de kans groot dat je het toegangspunt beter op kunt vangen. Wat ook vaak voorkomt, is dat je vroeger één netwerkkabel naar bijvoorbeeld je tv of vaste PC gelegd hebt, maar je tegenwoordig een stuk meer apparaten hebt die netwerkverbinding vereisen. Wat je dan het beste kunt doen, is een switch aanschaffen die je aansluit die de netwerkkabel die je al hebt. Vervolgens sluit je alle apparatuur waar je internetverbinding op wil hebben aan, en kun je via één netwerkkabel toch gebruik maken van stabiel en snel internet.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Wil je geen trucjes proberen, maar thuis een echt goed en stabiel thuisnetwerk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het aanleggen van een goed draadloos thuisnetwerk en gaan pas weg als alles helemaal in orde is!

Werkgebied DvD-ICT

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat