Welke internetbrowser is het beste voor je bedrijf?

Welke internetbrowser is het beste voor je bedrijf?

Je wilt het graag goed geregeld hebben voor jouw bedrijf. Zo ook jouw internetbrowser. Welke kies je? Zijn er onderlinge verschillen? En wat is de beste keuze? In dit artikel kom je meer te weten over verschillende browsers voor jouw bedrijf.

Welke internetbrowsers zijn er?

Er zijn verschillende internetbrowsers. De bekendste en populairste internetbrowsers zijn: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Safari (Apple). Naast bekende browsers zijn er ook minder bekende (maar daarmee niet minder goede) browsers als: Opera, Tor, Epic Browser, Brave, Comodo Dragon en SRWare Iron. Dit zijn stuk voor stuk veilige en op privacy gerichte browsers, die ook snel presteren.

Een browser voor je bedrijf kiezen

Het kiezen voor een internetbrowser zal je bedrijf niet maken of kraken. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen de populairste browsers. Welke dat zijn, leggen we hieronder voor je uit.

Google Chrome

Wereldwijd één van de populairste browsers. Google Chrome is favoriet bij velen omdat het snel werkt, kan synchroniseren met Google accounts en extra functionaliteiten biedt door middel van extensies. Google Chrome is gebouwd op basis van een open-source Chromium-platform, en staat bekend om zijn eenvoudige vormgeving. Doordat advertenties en pop-ups geweerd worden van de zoekpagina, ligt de focus op de zoekbalk waarin je jouw zoekopdracht kunt formuleren. Chrome is een product van Google, daarom wordt relevante informatie over jouw zoekgedrag en surfgeschiedenis gebruikt om andere Google-producten te verbeteren.

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de opvolger van Microsoft Internet Explorer. In januari 2020 heeft Edge een nieuwe uitvoering gelanceerd middels een update. Dit is de Edge browser die gebouwd is op basis van een Chromium-platform. Deze uitvoering wordt ingezet als concurrentie voor Google Chrome. De snelheid van Microsoft Edge is een stuk groter dan die van voorganger Microsoft Internet Explorer. Deze browser wordt standaard geleverd op alle Windows-10 apparaten. Met de nieuwe Microsoft Edge zijn ook dezelfde extensies te gebruiken als voor Google Chrome.

Mozilla Firefox 

Mozilla Firefox was jarenlang een hele populaire browser. Firefox heeft een open-source karakter wat inhoudt dat iedereen de code achter het programma kan inzien. Hierdoor kunnen gebruikers van Microsoft Edge meehelpen met het ontwikkelen van het programma. Om deze reden krijgt de browser iedere maand een update. Het installeren van extensies is tevens mogelijk bij deze browser. Een unieke functie van Firefox zijn de virtuele ‘Sticky notes’. Dit zijn notities die je kunt schrijven en virtueel kunt toevoegen aan opgeslagen webpagina’s, wat erg handig is voor research. De browser richt zich al jaren op privacy van zijn gebruikers. Wil je dus niet dat jouw gegevens terecht komen bij bedrijven als Google, Micorosoft en Apple, dan is Firefox een goede keuze voor jou.

Safari

Dit is de browser van Apple. De browser richt zich voornamelijk op snelheid en de bescherming van privacygevoelige informatie van haar gebruikers. Safari is standaard geïnstalleerd op producten van Apple, zoals de Macbook, iPad en iPhone. Een unieke feature van Safari is de ‘Reader’ button. Hiermee kun je advertenties en afleidingen blokkeren in online artikelen. Safari is niet (meer) beschikbaar voor Windows-gebruikers en richt zich dus volledig op Apple-gebruikers.

Wat is de veiligste en snelste browser voor bedrijven?

Hier is niet een simpel antwoord op te geven. Welke browser voor jouw bedrijf het veiligst en snelst is, hangt af van een aantal factoren zoals: hoe belangrijk je privacy vindt tijdens het surfen, of je advertenties wilt zien tijdens het browsen en hoeveel persoonlijke informatie onthuld mag worden aan Google. ontwikkelaars of derden. Een goede manier om een extra beveiliging toe te voegen, is om gebruik te maken van een VPN, oftewel: Virtual Private Network. Hiermee worden jouw gegevens versleuteld en kan je gemakkelijk en veilig surfen op elke webpagina. 

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over veilig internetgebruik en komt u uit de omgeving BredaEtten-LeurRoosendaal en Oosterhout. Neem dan contact op met ons, wij adviseren je graag!

Werkgebied DvD-ICT

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn