Welke ICT randapparatuur heb ik minimaal nodig voor mijn bedrijf?

Welke ICT randapparatuur heb ik minimaal nodig voor mijn bedrijf?

Je gaat zelf een eigen bedrijf starten… Spannend! Daar komt een hoop bij kijken, en dit vergt enige planning vooraf. Of je nu volledig in de cloud werkt of via een server, het is belangrijk om jouw ICT en randapparatuur goed op orde te hebben. Zo creëer je een fijne werkplek voor jouw collega’s en voor jezelf.

Welke ICT randapparatuur heb ik voor mijn bedrijf nodig?

Wanneer je jouw bedrijf opstart, heb je verschillende soorten apparatuur nodig om jouw bedrijf gesmeerd te laten lopen. Het is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin je werkt wat je precies nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld timmerman en ben je als zzp’er begonnen? Dan kom je met een smartphone, laptop en goede wifi-verbinding al een heel eind. Ga je echter een kantoorpand betrekken en heb je meerdere mensen in dienst? Dan zul je meer randapparatuur nodig hebben. Denk hierbij aan:

 • Voldoende laptops en/of desktops voor medewerkers
 • Aanvullende apparatuur voor desktops (denk aan headsets, muizen, toetsenborden)
 • Software
 • Goede wifi-verbinding
 • Vaste telefoonlijnen
 • Telefoontoestellen en/of smartphone van de zaak
 • Printer, scanner en fax (of alles in één)
 • Laser- of inkjetprinter
 • Beveiligd IT-netwerk
 • ICT dienstverlening (hosting, beveiliging)
 • Backup systeem

 

Hulp nodig bij het installeren van uw randapparatuur? DvD-ict gaat te werk in onder andere Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Oosterhout.

Welke randapparatuur moet regelmatig onderhouden worden?

In principe heeft alle apparatuur met enige regelmaat onderhoud nodig, maar bepaalde apparatuur heeft dit in verhouding meer nodig dan gemiddeld. Het is belangrijk om bepaalde apparatuur goed te onderhouden om defecten en storingen te voorkomen, zodat je later niet vastloopt als er ineens echt nood aan de man is. Onderhoud dat regelmatig plaats moet vinden is: printeronderhoud, computeronderhoud (denk aan updates) en systeembeheer. 

Printeronderhoud

De printer is belangrijk omdat een groot deel van de medewerkers hier waarschijnlijk regelmatig gebruik van maakt. Voorkom dat er vlekken of strepen op printjes komen en maak de printer regelmatig schoon. Het is aan te raden om een goede kwaliteit laserprinter te kopen. Deze heeft in verhouding weinig onderhoud nodig en levert een scherpe afdrukkwaliteit printjes.

Computeronderhoud

Het onderhouden van de bedrijfsdesktops en laptops is tevens erg belangrijk. Jouw medewerkers kunnen hierin al een bijdrage leveren door regelmatig software updates te installeren. Hierdoor blijven alle computers up-to-date en zijn deze minder ontvankelijk voor virussen en cyberaanvallen door hackers.

Systeembeheer

Misschien wel een van de belangrijkste zaken om onderhouden te worden. Wanneer jouw bedrijf groeiende is, wil je uiteraard dat al jouw zakelijke gegevens goed beschermd zijn en dat het bedrijfsnetwerk altijd optimaal presteert. Wil je dat dit goed gebeurd, dan kun je het beste een systeembeheerder inschakelen die eventuele problemen snel en deskundig voor je op kan lossen.

Neem contact met ons op voor een offerte

Wil je meer weten over ICT-randapparatuur voor jouw bedrijf? Of wil je graag een offerte ontvangen voor onze ICT-dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar met advies en een helpende hand.

Werkgebied DvD-ICT

Ons werkgebied is: Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

[wpgmza id=”2″]

Facebook
Twitter
LinkedIn