Glasvezel

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Glasvezel, dé manier om snel internet te krijgen.
Meer informatie? Neem dan contact op. 


Ook glasvezel op uw adres?

Heeft u steeds vaker klachten over traag internet? Of merkt u dat videoverbindingen altijd haperen? Valt het internet vaak uit? Of ervaart u, wanneer een collega een bestand aan het up- of downloaden is, zelf een erg trage of instabiele internetverbinding? Daar is gelukkig een oplossing voor; stap over op glasvezel!

Wat is glasvezel precies?

U weet vast wel dat glasvezel een soort verbinding is met breedbandinternet en dat het erg snel gaat. Maar achter dat snelle internet, gaat wat wetenschap verscholen. Wat is glasvezel nu eigenlijk en hoe werkt het? 

Een glasvezel is maar 125 tot 250 micron dun; te vergelijken met de dikte van een haar. Toch zorgt dit kleine vezeltje voor een supersnelle verbinding. De vezel bestaat uit een dunne kern met een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Door manipulatie van een lichtstroom uit een laser wordt digitale informatie via de glasvezel gestuurd. Hoe sneller de laser aan en uit gaat, des te sneller informatie kan worden doorgestuurd en de verbinding dus is. Deze snelheid wordt ook wel bit-rate genoemd en bij de aanduiding hiervan wordt gesproken over bits per seconde. Bij het aanleggen van glasvezel worden geulen in de grond gegraven om de kabels met glasvezel te verwerken.

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabelinternet?

Kabelinternet gaat via een coax-kabel, waarvoor je ook een kabelmodem nodig hebt die computer en kabel verbindt. De kabel staat in directe verbinding met de hoofdcentrale waardoor er amper snelheidsverlies optreedt en de beloofde snelheid van de provider vaak ook de werkelijke snelheid is. Glasvezel is qua aanleg een stuk duurder dan kabelinternet, maar het is ook een stuk duurzamer. Met glasvezel kun je profiteren van de hoogste internetsnelheid waarbij de snelheid van up- en downloaden gelijk is. Zakelijk gezien is glasvezel ook een goede keuze omdat de snelheid zo hoog is en het niet uitmaakt hoeveel apparaten gebruik maken van internet. 

Glasvezel voor zakelijk gebruik

Glasvezel is ook uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Veel bedrijven werken tegenwoordig bijvoorbeeld in de cloud, waarbij het belangrijk is om zowel snel te kunnen downloaden als snel te kunnen uploaden, zodat er snel en efficiënt gewerkt kan worden. Worden er binnen uw bedrijf ook vaak videovergaderingen gehouden, dan leent een glasvezelverbinding zich daar ook perfect voor. Nooit meer last van een haperend of stilvallend beeld! Glasvezel biedt uw bedrijf een nagenoeg onbeperkte internetsnelheid met een enorme groeipotentie. Snelheidstoename via glasvezel vereist daarnaast ook geen herinvestering; de investering is al gedaan door de bedrading en aansluiting. 

Ook glasvezel op uw adres in Zundert, Breda en omgeving? 

Heeft u een woning of bedrijf in de omgeving van Zundert, Breda of Roosendaal en wilt u ook graag glasvezel aan laten leggen? Dan bent u bij DvD-ict aan het juiste adres. Wij werken samen met gerenommeerde providers zodat u altijd zeker bent van uitstekende kwaliteit. Er is daarnaast geen prijsverschil met andere aanbieders, bij ons krijgt u voor hetzelfde geld alleen veel meer! Meer weten over glasvezel in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat