Ondersteuning van Microsoft Windows 7 en ouder komt te vervallen: wat kunt u doen?

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Ondersteuning van Microsoft Windows 7 en ouder komt te vervallen: wat kunt u doen?

Het voelt misschien als niet al te lang geleden, maar Windows 7 bestaat alweer tien jaar. Toen dit besturingssysteem op de markt kwam, maakte Microsoft al bekend dat ze het maar voor tien jaar zouden ondersteunen. Er worden natuurlijk steeds nieuwe besturingssystemen ontwikkeld en op een gegeven moment houdt de ondersteuning daarvan op. Op 14 januari 2020 houdt de ondersteuning van Windows 7 dan ook op, net als de ondersteuning voor Windows Server 2008 R2 en Exchange 2010. In dit artikel vertellen we u graag wat dit betekent wanneer u deze systemen nog gebruikt. 

Wat te doen wanneer u deze programma’s gebruikt? 

Op 14 januari 2020 stop de ondersteuning, maar het is niet zo dat u vanaf die dag deze programma’s niet meer kan gebruiken. Er worden enkel geen updates meer gedaan vanuit Windows. Dit geldt ook voor beveiligingsupdates. Dus voor de veiligheid van uw bedrijf en het prettig werken is het belangrijk om te kiezen voor nieuwere versies. 

Van Windows 7 naar Windows 10

Wanneer u op kantoor vooral Windows 7 gebruikt, is het dus belangrijk om over te schakelen op Windows 10. Dit is ook een goede keuze voor uw beveiliging want Windows 10 beschikt over allerlei handige tools waarmee u de beveiliging van uw computer goed in de gaten kunt houden. Daarnaast werkt Windows 10 een stuk sneller dan Windows 7 doordat de software beter omgaat met de resources van uw computer. Dat zijn allemaal voordelen bovenop het feit dat Windows 10 natuurlijk wel ondersteund wordt en continu geüpdatet wordt en Windows 7 niet. 

Van servers naar de cloud

Zoals eerder genoemd stopt niet alleen de ondersteuning van Windows 7, maar ook die van Windows Server 2008 R2 en die van Exchange server 2010. Eigenlijk zijn er voor beiden twee alternatieven. Of u stapt over op een nieuwere versie (respectievelijk Windows Server 2019 en Exchange server 2019), waarbij u blijft werken op uw eigen servers. Of u kiest voor een migratie naar de cloud. Een migratie naar de cloud heeft veel voordelen. Zo werkt u volledig serverloos wat veel kopzorgen kan schelen. Daarnaast maakt u met een server in de cloud altijd gebruik van de nieuwste technologie. Ook kan iedere medewerker zo device- en locatie-onafhankelijk werken. 

Hulp bij migratie naar Windows 10 of de cloud

Heeft u niet de juiste kennis en kunde in huis om over te gaan op Windows 10 of om uw server te migreren naar de cloud? Of heeft u daar enkel goed advies voor nodig? DvD-ICT helpt u graag en staat voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en we komen graag eens bij u langs.

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat