Hoe is het gesteld met de IT infrastructuur van uw bedrijf?

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Hoe is het gesteld met de IT infrastructuur van uw bedrijf?

Vrijwel ieder bedrijf heeft een IT-infrastructuur. Vaak is hier goed over nagedacht, en denkt u daarom dat het allemaal wel goed zit. Echter kan het bij heel veel bedrijven een stuk beter! De IT infrastructuur van uw bedrijf moet namelijk met uw bedrijf meegroeien en veel bedrijven blijven teren op wat ooit is opgezet is. De definitie van IT infrastructuur omvat alle software, hardware, netwerken en informatiefaciliteiten die nodig zijn om applicaties en andere IT-diensten te leveren, ondersteunen, testen en bewaken. Het gaat hier om de infrastructuur van alle informatietechnologie. Uit deze definitie van IT infrastructuur blijkt al dat dit de basis is van uw digitale organisatie. Heeft uw bedrijf eigenlijk een veilig IT infrastructuur, of zit daar nog wat verbetering in?

De inventarisatie van uw IT infrastructuur

Het is dus belangrijk om regelmatig te controleren hoe uw IT infrastructuur ervoor staat. IT hoort uw bedrijf namelijk te ondersteunen en niet alleen maar extra werk op te leveren. U kunt in kaart brengen of uw IT infrastructuur uw organisatie nog goed van dienst is, door de volgende aspecten na te gaan:

  • Moeten medewerkers regelmatig zaken handmatig invoeren? Dat is een van de tekenen dat het niet helemaal goed gaat met uw infrastructuur. Wanneer mensen als interface gaan dienen, kunnen er fouten ontstaan wat natuurlijk leidt tot inconsistente data. Daarnaast is het een flinke kostenpost. Medewerkers kunnen zo namelijk minder tijd besteden aan meer waardevolle activiteiten.
  • Bent u juist wel blij met uw IT infrastructuur, omdat deze volgens u helemaal gefinetuned is op uw bedrijf? Denk daar nog eens over na. Het is namelijk ook niet goed om te veel point solutions te hebben. Des te meer point solutions, des te meer interfaces om deze point solutions te verbinden. Dit moet vaak ook weer handmatig ingevoerd worden.
  • Ook een teveel aan applicaties kan funest zijn. Wanneer elke bedrijfsapplicatie een antwoord is op een bepaalde vraag, gaat er automatisch ook veel overlap tussen verschillende applicaties zitten. Overbodige applicaties zorgen voor overbodige interfaces en gaan ten koste van applicaties die wel waarde toevoegen.
  • Ziet uw interface er erg mooi en overzichtelijk uit? Laat dit niet de illusie wekken dat het systeem eromheen ook goed werkt! Een applicatie-integratie is vaak geen oplossing voor complexe issues in uw infrastructuur. Het verhult veel en lost weinig op.

Hulp bij het verbeteren van uw IT infrastructuur

Wanneer u, na het lezen van bovenstaande punten, toch begint te twijfelen aan uw infrastructuur, is het slim om er eens iemand naar te laten kijken, zoals een netwerkbeheerder of systeembeheerder. DvD-ict is er voor al uw IT-vraagstukken. U kunt bij ons terecht voor enkele projecten, maar ook wanneer u voor een langere tijd een netwerk- of systeembeheerder nodig hebt om uw IT infrastructuur weer helemaal op orde te krijgen, kunt u ons inschakelen voor ICT detachering. Dan zorgen wij ervoor dat uw infrastructuur weer 100% ondersteunend aan uw bedrijf is.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat