Hoe investeren in ICT tot tijdwinst leidt

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Hoe investeren in ICT tot tijdwinst leidt

ICT is er om het werk makkelijker te maken. Echter kan het ook averechts werken wanneer de ICT binnen een bedrijf niet goed functioneert. In dit geval wordt er dus kostbare tijd verloren. In de praktijk komt dit bij erg veel bedrijven voor. Daarom hebben we in dit artikel beschreven hoe een ICT investering kan leiden tot tijdwinst en diverse andere verbeteringen.

 

Investeren in ICT zorgt voor tijdwinst

De kans is groot dat je wel eens met een bedrijf hebt gebeld en te horen hebt gekregen dat je even moest wachten omdat het systeem vastliep. Ook heb je waarschijnlijk wel eens in een winkel gestaan en moest je wachten omdat de computer traag was. Dit zijn namelijk dingen die bij veel bedrijven dagelijks voorkomen. Wanneer je al die keren dat er gewacht moet worden tot een systeem is opgestart bij elkaar optelt, wordt er wekelijks toch aardig wat tijd verloren. Dit is uiteraard niet gunstig voor de productiviteit van een bedrijf. Daarnaast is het ook nog eens niet klantvriendelijk wanneer je iedere keer iemand moet laten wachten. Het is voor een bedrijf dus ontzettend belangrijk dat ICT processen zo snel en gemakkelijk mogelijk verlopen. Op deze manier kan er tijdwinst behaald worden, en dus meer omzet. Maar hoe zorg je ervoor dat ICT processen beter verlopen? 

Een ICT investering doen

Wanneer een programma vastloopt, wordt de schuld al snel op de PC geschoven. Echter is het bedrijf in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor een slecht werkend ICT systeem. Bij dergelijke bedrijven wordt er namelijk vaak gewerkt met verouderde ICT systemen. Dit soort systemen zijn traag geworden, en zijn bovendien niet meer up-to-date. De oplossing hiervoor is een ICT investering doen. Door gebruik te maken van nieuwe PC’s, moderne software en een goed wifi-netwerk kan er veel tijd gewonnen worden. Om te zorgen dat je nieuwe ICT systeem of netwerk goed aangesloten en onderhouden wordt, kun je bij ons terecht voor systeembeheer en netwerkbeheer

Naast dat moderne systemen sneller zijn, werken ze vaak ook een stuk efficiënter. Zo kunnen bepaalde processen bijvoorbeeld geautomatiseerd worden. Een ICT investering betaald zich dus terug in een hogere productiviteit en klanttevredenheid. Bovendien bespaart het een hoop frustratie en zijn moderne ICT systemen beter beveiligd tegen hackers en virussen. 

Investeren in ICT kennis

Naast slecht werkende ICT systemen kan het probleem ook liggen bij een gebrek aan ICT kennis. Zo weet het personeel bijvoorbeeld niet goed hoe ze met bepaalde software moeten werken, worden systemen niet up-to-date gehouden of weten medewerkers niet wat ze moeten doen wanneer er een probleem ontstaat. Om te voorkomen dat je vervolgens uren kwijt bent met het zoeken naar de oplossing, is het verstandig om te investeren in een ICT-helpdesk. Ook hierbij kan DvD-ICT jouw bedrijf van dienst zijn. 

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat