Het belang van het updaten van uw wifi-router en access points

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Het belang van het updaten van uw wifi-router en access points

We hebben het al eerder gehad over het updaten van bijvoorbeeld bedrijfssoftware en beveiliging van computers.Wat veel mensen nog vergeten, is dat uw wifi-router ook regelmatig geüpdatet moet worden. Zeker in deze periode van thuiswerken, waarbij veel mensen werken met bedrijfsgegevens op een privénetwerk, is het belangrijk dat de wifi-verbinding veilig is. Updates kunnen daar zeker aan bijdragen. Wij vertellen u er graag meer over. 

Het updaten van uw router

Fabrikanten van wifi-routers brengen vaak constant nieuwe versies van hun firmware uit. Hiermee worden nieuwe mogelijkheden toegevoegd, maar vooral beveiligingsproblemen opgelost. Het belang van het updaten van uw router zit hem dan ook in de beveiliging. Vaak kunt u op de website van de fabrikant een handleiding vinden waarin staat hoe u de firmware kunt updaten. Heeft u een modemrouter van uw provider, dan zorgt de provider er vaak zelf voor dat de modemrouter van de laatste firmware is voorzien. Zo hoeft u daar zelf niet naar om te kijken; ideaal. 

Wat kunt u nog meer doen om uw router te beveiligen? 

Het updaten van uw router doet u dus voornamelijk om deze beter te beveiligen. Wanneer deze niet goed beveiligd is, bijvoorbeeld doordat het werkt op oude firmware, is de router voor een hacker makkelijk te vinden. Wanneer een hacker eenmaal toegang heeft, kan deze alle data uit uw netwerk inzien. Zo kunnen ze ook toegang krijgen tot andere slimme apparaten op kantoor of in uw huis. Dat moet u dus altijd zien te voorkomen, bijvoorbeeld door het updaten van de firmware. U kunt nog meer dingen doen om uw router te beveiligen: 

  • Het is het beste om de router te gebruiken die uw internetaanbieder heeft geleverd. Zo hoeft u zelf geen updates te doen; deze worden dan namelijk door de provider zelf gedaan. 
  • Stel altijd een sterk wachtwoord in voor uw wifi verbinding. Gebruik veilige instellingen!
  • Zoek in de handleiding van uw router op hoe u de UPnP op de router uit kan schakelen. Via UPnP kunnen hackers toegang krijgen tot slimme apparaten, het is dus van belang om dit uit te zetten. 
  • Schakel ook de modus uit waarmee de router op afstand beheerd kan worden. 

Routers, modems en access points

Allereerst is het handig om te weten wat het verschil is tussen een router en een access point. Een router zorgt ervoor dat alle apparaten in het netwerk een IP adres krijgen en verbinding kunnen maken. Een router wordt op een modem aangesloten, maar soms heeft een modem ook een ingebouwde router. De modem regelt de toegang tot het internet. Een access point is enkel een draadloos toegangspunt tot het netwerk, zodat er verbinding gemaakt kan worden met een apparaat. 

Access points updaten

Voor access points geldt verder wel hetzelfde als voor routers en modems. Ook hierbij is het belangrijk om deze regelmatig te updaten. Heeft u een access point van dezelfde internetprovider als uw router, dan wordt deze ook automatisch voorzien van updates. Wanneer dat niet het geval is, zal u dat zelf moeten doen. Dat is van groot belang!

Hulp nodig bij het updaten van uw router en beveiligen van uw netwerk? 

Weet u eigenlijk niet of uw netwerk wel zo veilig is en of uw router of access points wel voorzien zijn van de nieuwste versie firmware? DvD-ICT staat voor u klaar. Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op; wij helpen u graag verder!

Werkgebied DvD-ICT

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat