Een systeemback-up maken voor Microsoft 365

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Een systeemback-up maken voor Microsoft 365

Vorige maand bespraken we de voordelen van het maken van een online backup in de cloud. Deze maand gaan we dieper in op het maken van een gegevensback-up voor Microsoft 365 en waarom dit zo belangrijk is voor bedrijven.

Waarom een gegevensback-up voor Microsoft 365 zo belangrijk is

Een gegevensback-up beschermt je wanneer er dataverlies optreedt. Een back-up beschermd ook bij serviceproblemen, hardwarefouten of fouten van gebruikers en/of beheerders. Bijvoorbeeld wanneer er per abuis belangrijke informatie verwijderd is, zoals van een gedeelde OneDrive of SharePoint. Ook kan het voorkomen dat hackers zich toegang verschaffen tot jouw bestanden en deze versleutelen door middel van ransomware. Hierdoor heb je per direct geen toegang meer tot jouw gegevens en moet je betalen om weer toegang te krijgen. Doe je dit niet, dan is de kans dat je nooit meer toegang heeft tot jouw gegevens vrij groot. Het kan ook voorkomen dat een van jouw medewerkers vertrekt en dat oude data in exchange verloren gaat. Het loont zich dus absoluut om een back-up van jouw Microsoft 365 omgeving te maken.

Misverstanden over Microsoft 365

Met Microsoft 365 werk je in de cloud, maar het is niet zo dat de opgeslagen gegevens en bestanden ook automatisch in de cloud opgeslagen worden. Daarvoor heb je een back-up nodig. Het is daarom aan te raden om regelmatig een tussentijdse back-up van jouw gegevens te maken. Je kunt contact met ons opnemen als je interesse hebt in onze online diensten. 

Ik maak gebruik van Microsoft OneDrive, moet ik dan ook een back-up maken?

Ja dat is zeker noodzakelijk. Wanneer je gebruik maakt van OneDrive werk je in de cloud, maar dit betekent niet dat er automatisch een herstelfunctie voor jouw geïnfecteerde bestanden wordt gemaakt. Bij OneDrive synchroniseren bestanden, zodra je verbinding met internet maakt. Kort gezegd: wanneer een bestand wordt verwijderd of geïnfecteerd met malware, wordt het bestand automatisch op alle gesynchroniseerde apparaten geïnfecteerd of verwijderd.

Maar OneDrive heeft toch een herstelfunctie? Is dat niet voldoende?

Dit klopt, maar deze herstelfunctie herstelt jouw bestanden naar de data van een eerder tijdstip. Alle nieuwe wijzigingen en versies die sindsdien gemaakt zijn, gaan hierdoor verloren. Hetzelfde geldt wanneer je bestanden zou herstellen via de Prullenbak. Als een actief bestand wordt verwijderd, worden de oudere versies van dit bestand ook automatisch verwijderd. Deze versies zijn dus niet meer terug te halen nadat het bestand in de prullenbak is geplaatst. Bovendien zijn bestanden die definitief uit de prullenbak verwijderd, niet meer terug te halen. Hierdoor krijg je dus onherroepelijk gegevensverlies als je geen gebruik maakt van een goede back-up.

Voordelen van een back-up maken voor Microsoft 365

Het maken van een gedegen back-up brengt meerdere voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste is uiteraard dat jij jouw gegevens weer kunt herstellen en gegevensverlies kunt minimaliseren. Kies je voor een back-up via DvD-ICT dan wordt het volledige Microsoft 365 pakket beschermd. Back-ups kunnen hierdoor automatisch en meerdere keren per dag worden gemaakt. Hierdoor hoef je minder administratieve taken uit te voeren om jouw bedrijfsgegevens te beschermen. Het is bovendien mogelijk om alle data op afstand te beheren en te herstellen. 

Meer weten? Neem contact met ons op 

Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf uit de regio Breda, Roosendaal, Oosterhout of Etten-Leur.

Werkgebied DvD-ICT

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat