Een goed zakelijk WiFi-netwerk is essentieel voor uw organisatie

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Een goed zakelijk WiFi-netwerk is essentieel voor uw organisatie

Binnen uw organisatie werken zonder een snel en vooral ook betrouwbaar WiFi-netwerk is inmiddels ondenkbaar geworden in de huidige maatschappij. Alleen welke zaken zijn nu van invloed op het behouden van een stabiel WiFi-netwerk? Daarnaast heeft iedere medewerker zijn eigen wensen met betrekking het WiFi netwerk. Houd dus continue in de gaten wat er bij uw personeel gevraagd wordt omtrent het WiFi netwerk. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten omtrent het onderhouden van een goed zakelijk WiFi-netwerk. 

Het verschil tussen WiFi thuis en WiFi op de zaak

Wanneer men spreekt over een organisatie tot 50 medewerkers dan zijn er qua techniek weinig verschillen tussen WiFi thuis en de WiFi op de zaak. Zowel op de zaak als thuis is het belangrijk dat er wordt gezorgd voor een ruime dekking en moet er voldoende airtime beschikbaar zijn. Uiteraard zullen er op de zaak meer apparaten aangesloten zijn dan thuis, maar tegelijkertijd zal de bandbreedte per apparaat ook veel lager liggen omdat er geen videos gestreamd of online games gespeeld worden. Uiteraard zijn de gevolgen van niet goed werkende WiFi op de zaak vele malen groter dan thuis, in deze gevallen kan de gehele bedrijfsvoering stil komen te liggen en kost dit dus automatisch geld. 

Draag zorg voor een veilig WiFi netwerk met active directory

Een van de meest voorkomende fouten is dat op meerdere locaties gebruik wordt gemaakt van hetzelfde WiFi wachtwoord. Hierdoor wordt dus automatisch het gehele netwerk van uw organisatie sneller blootgesteld aan een hack. Houd er bovendien ook rekening mee het wachtwoord van de WiFi te veranderen, wanneer een medewerker vertrekt. Een van bekende manier om het WiFi netwerk veilig te houden is active directory. Hierbij heeft elke medewerker een persoonlijk account, wanneer er wordt ingelogd op dit account kan er direct gebruik worden gemaakt van de WiFi. Op het moment dat de medewerker besluit uit te loggen, zal de toegang tot het WiFi netwerk ook weer automatisch worden geblokkeerd. 

Apart netwerk voor persoonlijke apparaten

Bij het groeien van uw organisatie wordt het beheren van het WiFi netwerk ook steeds ingewikkelder. Hoe meer personeel hoe meer apparaten er ook uiteindelijk aan dit netwerk aangesloten zullen worden. Om een goede controle over het netwerk te houden is het belangrijk om een apart netwerk te creëren voor de persoonlijke apparaten van het personeel. Hierdoor zal niet alleen het bedrijfsnetwerk minder hinder ondervinden van de verschillende apparaten, maar bouw je hierbij tegelijkertijd ook  extra veiligheid voor je bedrijfsnetwerk in. 

Werkgebied DvD-ICT

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat