Binnenkort wordt Microsoft Office 2010 niet meer ondersteund: wat betekent dat voor uw organisatie?

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Binnenkort wordt Microsoft Office 2010 niet meer ondersteund: wat betekent dat voor uw organisatie?

We schreven al eerder over het vervallen van de ondersteuning van Microsoft Window 7, Windows Server 2008 R2 en Exchange 2010. Dit gaat al in het begin van 2020 gebeuren, maar wat later in het jaar komt ook de ondersteuning voor Microsoft Office 2010 te vervallen. Dit zal gebeuren op 13 oktober 2020. Dat betekent natuurlijk niet dat de software na deze datum niet meer werkt, maar wel dat er geen beveiligingsupdate gedaan worden en het werken met deze software een gevaar kan worden voor de veiligheid. In deze blog vertellen we u wat het stoppen van de ondersteuning van Office 2010 kan betekenen voor uw organisatie en wat u moet doen. 

Waarom geen ondersteuning meer voor Office 2010? 

Wanneer Microsoft nieuwe producten op de markt brengt, geldt er altijd een support lifecycle. Tijdens de support lifecycle kun je bug- en securityfixes verwachten. Voor veel Microsoft producten is de support lifecycle 10 jaar en op 13 oktober 2020 is het tien jaar geleden dat Microsoft Office 2010 op de markt kwam. Dat betekent dat er vanaf dat moment geen ondersteuning meer is op technisch gebied; er worden geen nieuwe bug fixes of security-issues opgelost. Nieuwe producten van Microsoft hebben een steeds kortere support lifecycle, omdat Microsoft steeds wil blijven innoveren. 

Gebruik van Office 2010 een risico na 13 oktober 2020

Gebruikt de hele organisatie Office 2010, dan is het slim om nu al actie te ondernemen. 13 oktober 2020 klinkt misschien nog ver weg, maar wanneer u in een grote organisatie werkt is de overstap naar andere software niet zomaar geregeld. Nee, het is niet zo dat Office 2010 na 13 oktober niet meer werkt, maar het is wel een risico voor uw organisatie om er na deze datum nog mee te werken. Zo kunnen hackers op een gegeven moment zeker een lek kunnen vinden om via Word of Excel 2010 bedrijfsdata te kunnen stelen. Begin u daarom zeker al te oriënteren op nieuwere varianten van Office 2010. 

Office 365 ProPlus of Office 2019?

Microsoft biedt in principe twee vervangers aan voor Office 2010. Zo kunt u kiezen voor Office 2019, wat eigenlijk hetzelfde pakket is als Office 365. Hiermee heeft u dus dezelfde applicaties, maar moeten deze lokaal geïnstalleerd worden en kunt u hiermee niet in de cloud werken. Wanneer u toch moet kijken naar een nieuwe variant voor Office 2010, kunt u dus wellicht beter kiezen voor Office 365 ProPlus. Dit pakket wordt aangeboden in abonnementsvorm vanuit de Microsoft cloud. Zo profiteert u van alle voordelen die werken in de cloud uw bedrijf biedt. Zo hoeft u Office 365 niet meer te updaten en kunt u altijd en overal bij uw bestanden en deze bewerken. 

Hulp nodig bij het implementeren van een nieuwe variant? 

Welke variant u ook kiest, het is belangrijk dat u op tijd begint met het implementeren ervan. Breng iedereen in het bedrijf van deze wijziging op de hoogte en organiseer bijvoorbeeld workshops om deze nieuwe variant uit te leggen zodat de overgang in het bedrijf soepel verloopt. De implementatie van deze nieuwe software ligt misschien wat ingewikkelder, maar daarvoor kunt u de hulp van DvD-ICT inschakelen. Neem contact op om een afspraak te maken!

Werkgebied DvD-ICT

Breda, Oosterhout, Etten-Leur & Roosendaal.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat