Bedrijfssoftware updaten en upgraden

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

Bedrijfssoftware updaten en upgraden

We schreven al eerder dat het doen van updates van uw bedrijfssoftware (dus ook de website), bijdraagt aan goede beveiliging van uw ICT. Het is dan ook zeker belangrijk om mee te gaan met de updates, maar daar mag ook zeker kritisch naar gekeken worden. Daarom vertellen we u in dit artikel alles wat u moet weten over het updaten van uw bedrijfssoftware. 

Gaat het om een update of een upgrade? 

Niet veel mensen weten het verschil tussen een update en een upgrade, zeker niet als het aankomt op software. Er is echter een groot verschil en deze twee termen kunnen zeker niet door elkaar gebruikt worden. Moet de boel geüpdatet worden, dan gaat het vaak om bugs die opgelost zijn; de oorspronkelijke applicatie blijft hetzelfde. Bij een upgrade is dat niet het geval. Wanneer er een upgrade van de software is, wordt deze opnieuw geïnstalleerd en zijn er vaak ook veranderingen in de functionaliteit en de gebruikersfunctie. Is het niet helemaal duidelijk, dan kunt u ook altijd naar het versienummer van de software kijken. Gaat het bijvoorbeeld van 1.0 naar 1.1, dan gaat het vrijwel altijd om een update. Gaat het nummer van 1.0 naar 2.0, dan heb je waarschijnlijk te maken met een upgrade. 

Hoe gaat u om met een update of upgrade? 

Het verschil tussen een update en een upgrade, zit er ook in hoe u ermee omgaat. Het is zeer aan te raden om, wanneer zich een update voordoet, dit direct door te voeren. Een update is vaak een stap voorwaarts in stabiliteit en veiligheid en het implementeren van een update is zo gedaan. Een upgrade is dus groter en heeft ook grotere impact. Veel bedrijven zullen daarom eerst wat bedenktijd willen en zich erin willen verdiepen wat de upgrade precies inhoudt. Vaak wordt er wat terughoudend op gereageerd want de huidige versie draait goed en iedereen weet hoe ermee gewerkt moet worden. Het kan ook zo zijn dat de nieuwe versie hardware vereist die u nog niet in huis hebt of misschien is er wel onvoldoende geld in kas om de kosten van een upgrade te kunnen opbrengen. 

Waarom wel direct een upgrade uitvoeren? 

Over updates wordt vaak niet zo moeilijk gedaan; bij de meeste bedrijven worden deze redelijk snel uitgevoerd. Bij upgrades is dat, om bovenstaande redenen, wel anders. Toch zijn er ook goede redenen om wel direct een upgrade uit te voeren. Van uitstel komt namelijk vaak afstel, terwijl upgrades vaak wel een goede verbetering zijn van de software. Denk eens aan de volgende redenen wanneer een upgrade zich voordoet: 

  • Zowel bij updates als bij upgrades geldt hetzelfde; het is vaak een goede investering in de bedrijfsveiligheid. Hackers zullen altijd eerst de meest bekende en gangbare trucjes inzetten om te kunnen inbreken. Hoe langer u dezelfde versie van een applicatie hebt, des te meer mogelijkheden hackers hebben om binnen te komen. 
  • Upgrades zorgen er vaak voor dat applicaties functioneler zijn efficiënter werken. Dat zorgt voor een verhoogde productiviteit. Daarnaast, doordat er minder veiligheidsrisico is, gaat er ook geen tijd verloren aan beveiligingsissues. Het doen van een upgrade van software zorgt dus vrijwel altijd voor verhoogde productiviteit. 
  • Het gaat frustratie op de werkvloer tegen. Oude applicaties werken slechter en zijn voorzien van allerlei ongemakken en bugs. Dat zorgt voor frustraties en stress op de werkvloer en dat wil natuurlijk niemand. 

Werkgebied DvD-ICT

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat