6 ultieme ICT tips voor slimme ondernemers

  • Vast contactpersoon
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele & snelle werkwijze

6 ultieme ICT tips voor slimme ondernemers

online werkenU begon ooit als pionier. Een eigen bedrijf opstarten was uw droom en daar bent u met veel energie aan begonnen. Zodra de zaken goed lopen en u begint te groeien, wordt het runnen van uw bedrijf ook een stukje complexer. U krijgt meer klanten en ook meer medewerkers. Als u groeit, groeit de ICT automatisch met u mee. Meer medewerkers, vraagt namelijk om meer computers, telefoons en wellicht om een administratiesoftwarepakket. Dat is natuurlijk nog maar een klein gedeelte van ICT. Alles wat u automatiseert, valt onder ICT. Een goede ICT-omgeving helpt u bij een effectieve en efficiënte werkwijze. U richt zich op hetgeen dat u belangrijk vindt. U moet er dan wel voor zorgen dat u de ICT goed op orde heeft. Dat is waarom wij u een 6-tal tips geven in dit bericht.

Laat het goed aansluiten

Een goed begin is het halve werk…

Hoe harder u groeit, hoe meer ICT er om de hoek komt kijken. Ga er niet vanuit dat het allemaal vanzelf mee groeit, maar neem maatregelen. Zorg dat alles goed is aangesloten en dat u daar zelf geen omkijken naar heeft. Al uw apparaten werken op dezelfde server en die server moet dat wel aankunnen. Een goed begin is het halve werk, dat zeggen ze niet voor niks. Als alles in het begin vakkundig aangesloten wordt, heeft u er veel meer profijt van.

Werken in de cloud

Sneller en effectiever. Stap nu nog over…

U heeft er ongetwijfeld al wat over gehoord: werken in de cloud. Ideaal, want het is minder complex en u kunt werkelijk overal werken. U hoeft geen servers aan te schaffen. U neemt enkel de opslag af die u ook daadwerkelijk gebruikt. Het bespaart dus kosten en ook tijd. Er wordt tevens gezorgd dat uw data veilig staat en geüpdatet wordt.

Systeembeheer uitbesteden

Uw systemen werken altijd. Storingen? Binnen een uur een oplossing.

Houdt u liever alles onder uw eigen dak en is in de cloud werken niks voor u? Kies er dan voor om uw systeembeheer uit te besteden. Zo heeft u geen omkijken naar uw servers en of er updates gedraaid moeten worden. Mocht er een storing zijn? Dan staan wij als de ICT-expert direct voor u klaar om het op te lossen. Wel zo fijn als u zelf weinig verstand heeft van ICT.

Houd het simpel

Keep it simple. Keep it work.

Zorg dat u uw processen zo simpel mogelijk houdt. Bied standaard pakketten aan en ga niet voor iedereen een aparte prijs rekenen. Doet u dit wel? Dan is het moeilijker om alles te automatiseren. U of uw medewerkers moeten dan veel handmatig invoeren en dat gaat erg veel tijd kosten.

Blijf updaten

Altijd de nieuwste updates en altijd goed beveiligd.

Software en ook apparatuur verouderen en daarom zijn updates erg belangrijk. Is uw apparatuur al wat ouder? U hoeft deze niet direct te vervangen. Het is ook mogelijk om een SSD schijf aan te schaffen en enkel dit onderdeel te vervangen. Uw computer werkt weer als nieuw en is een stuk sneller. Ook software moet u blijven updaten. Dit zorgt er namelijk voor dat uw data goed beveiligd blijft en dat het niet toegankelijk is voor onbevoegden.

Houd het overzichtelijk

Betrouwbare beveiliging en synchronisatie.

Zorg dat uw apparaten allemaal goed op elkaar afgestemd zijn. Zodat belangrijke informatie bij de een wel zichtbaar is, maar bij de ander niet. Door het gebruik van verschillende apparaten, komt het wel eens voor dat er op verschillende plaatsen belangrijke informatie wordt opgeslagen. Als dit niet goed gesynchroniseerd wordt, heeft u de kans dat deze informatie uiteindelijk vergeten of verwijderd wordt.

Geen verstand van uw ICT omgeving, niemand hiervoor in huis? Dan doet u er verstandig aan om bijvoorbeeld ons als ICT-specialist in de armen te nemen. Wij helpen en ondersteunen u graag bij het onderhouden van uw ICT. Dit scheelt u tijd en u krijgt er zekerheid voor terug! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meer informatie over onze diensten?
WhatsApp chat